Ruhların Yolculuğu, Dr. Michael Newton

Ruhların Yolculuğu, Dr. Michael Newton


Oldukça etkileyici ve beni derin düşüncelere sevk eden bu kitaptan bahsetmek şart. Puanım ezber bozan fikirler nedeniyle 10 üzerinden 8.

Dr. Newton dindar değil, kuşkucu ve sorgulamayı çok seven bir psikolojik danışmanken hipnoza çok yatkın bir hastası  ona ruh dünyasının kapısını açıveriyor. Kitaptan yazıyorum, sayfa 11:

''Bu sıra dışı denek , kendi kendine değiştirilmiş şuur halinin en yüksek durumuna kaydı. Nasıl olduğunu fark etmeden, kısacık bir emirle bu hareketi başlatmıştım. Arkadaşsızlık duygusunun kaynağına gitmesini telkin etmiştim. Aynı anda kasıtsız olarak ruhsal hatırlamayı tetikleyen kelimelerden birisini kullanmıştım. Özlediği bir grup arkadaşı olup olmadığını sormuştum. Denek ağlamaya başladı ve 'Grubumuzdaki bazı arkadaşlarımı özlüyorum'' dedi. Arkadaşlarının nerede olduğunu sorduğumda ''Buradalar ve şu anda onlara bakıyorum ' dedi.''

Doktor hipnoterapist olarak çalışıyor. Hipnozla - ve kendi geliştirdiği söylenen bazı tekniklerle ki bu nokta biraz can sıkıcı bence- danışanlarını süper bilinç dediği bir duruma getiriyor ve denek bütün sorulara cevap verebiliyor. Süper bilinci şöyle anlatıyor (sayfa 13) :

Ruhların Yolculuğu, Dr. Michael Newton

Yıllar içinde doktor da ustalaşıyor ve doğru sorularla deneklerini geçmiş yaşamları arasında rahatça dolaştırıyor, bizlere de  29 hastası ile yaptığı seansları anlatıyor. (Newton'un tarzında takdir ettiğim bir şey de kendi terapisinden sonra deneklerini, daha klasik terapiler için başka uzmanlara yönlendirmesi.)

Kitap yaklaşık 400 sayfa. Çeviri -bence- daha iyi olabilirdi ama okumaya başladıktan sonra devam etmemek mümkün değil. Oldukça sarsıcı, ilginç, düşündürücü bir çok şey var.

Ruhların Yolculuğu, Dr. Michael Newton

Benim anladığım kadarıyla şöyle:

-Ölmekten korkmaya hiç gerek yok. Ölüm yuvaya dönüş demek. Üstelik öbür tarafta sizi sonsuz sevgi ve şefkatle dolu arkadaşlarınız ve rehberiniz karşılıyor.

-Ruh, kaynaktan (bizim anlayacağımız şekilde tanrıdan) doğuyor ve yaratılışın amacı birçok kez bedenlenerek , alacağı tüm dersleri alıp, kaynağa geri dönmek .

- Ölüm sonrası , ruhu onaran bir dinlenmenin ardından önce rehberinizle, sonra arkadaşlarınızla (Birlikte yaratılıp, kaynağa geri dönene kadar beraber olduğunuz çekirdek ruh aileniz) son bedenlenmenizde yaşadıklarınızı tartışıyorsunuz. Daha sonra da yaşlılardan (Kaynağa çok yakın kişiler olan bu yaşlılar deyim yerindeyse sizin ruhunuzu avuçlarının içi gibi biliyorlar) oluşan bir kurulun karşısına çıkıyorsunuz. Onlar da görüşlerini dile getiriyorlar fakat hiç bir aşamada yargılama, kızgınlık, cezalandırma yok. Şöyle anlatıyor doktor:

''Bununla beraber ruh gruplarında kin , şüphe ve saygısızlığa rastlamadım. Bir sevgi ve şefkat ikliminde , üyeleri sır saklayamayan veya manevralar yapamayan emsal gruplar bünyesinde, kontrolü elde tutmaya yönelik iktidar mücadeleleri yoktur. Ruhların güvenmedikleri kendileridir, birbirleri değil.''

- Sonraki bedenlenmenize kadar (Ruh dünyası çok huzurlu ve keyifli olduğundan bunu hiç istemeyebilirsiniz de , zorlama yok ama bedenlenmek gelişmek için şart gibi görünüyor ) belki onlarca, belki yüzlerce yıl çekirdek grubunuz ve başka ruhlarla bir tür okula gidiyorsunuz.

- Bedenlenmeye hazır olduğunuzda sizi bir hazırlık odasına alıyorlar. Size beden seçenekleri sunuyorlar, yaşayacağınız hayatı seyrettiriyorlar! (Sinema salonu gibi aynı). Kabul ederseniz tekrardan rehberiniz, arkadaşlarınız ve yaşlıların karşısına çıkıyor, enine boyuna tartışıyorsunuz. Hatta size bazı tanıtıcı işaretler öğretiyorlar, mesela bir denek karşılaşacağı ruhlardan birinin boynunda gümüş bir kolye ucu olacağını görüyor ve doktora anlatıyor. Son aşamada seçtiğiniz bebeğin içine girmek için anne karnına gidiyor ve bebekle bütünleşiyorsunuz.

Ruhların Yolculuğu, Dr. Michael Newton
Lütfen bu sayfayı büyüterek okuyun, çok ilginç
- Yani bir sözleşmeye göre alacağınız dersi seçiyor ve ona göre bir hayata atılıyorsunuz. Kısa yoldan alçak gönüllük dersi almak isteyen bir denek 7 yaşında, açlık ve kötü muameleden ölen bir çocuğu seçiyor veya entelektüel bir gelişim isteyen ruh geç yaşta anne-baba olan ve çocuklarının evden ayrılmasını istemeyen bir ana-baba ve 4 yaşında iken, bir kaza sonucu yatağa bağımlı olan bir beden seçiyor.

- Her eylemin ve sahip olunan her şeyin bir sonucu var. Bir bedende çok güçlü bir viking savaşçısı olan adam sonraki bedenlerinden birinde güçsüzlüğü deneyimlemek için engelli biri oluyor gibi..

-Yeryüzü dışında başka bir çok dünyalar var ve ruhlar onları da tercih edebiliyor. Dünyamız içerdiği şiddet nedeniyle oldukça zorlu bir okul kabul ediliyor.

-Rehberlerimizin de rehberleri, hepsinin üstünde yaşlılar ve en dışta da kaynak var. Herkes bir üst seviyeye ulaşmak için uğraşıyor fakat bir kast sistemi gibi değil. Kaynak atan bir kalp gibi diyor ruhlar, biz de onun içindeyiz.

Ruhların Yolculuğu, Dr. Michael Newton


Kitaptan bazı alıntılar:

''Deneklerime sevgi dolu bir tanrının nasıl olup da acı çekmeye izin verebildiğini sorduğum zaman , şaşırtıcı bir şekilde birkaç türlü cevap verirler. Vakalarım, ruhlarımızın, daha çok gayret edelim diye bütünüyle barışçıl bir durumu maksatlı olarak bizden uzak tutan bir tanrıdan doğduğunu rapor ederler.''

''Hatalarımızdan öğreniyoruz. İyi olmayan bizi test etmektedir.''

'' Zirvedeki mükemmel bir tanrı, daha eksik tanrılara niçin yetişmelerinin bir final vasıtası olarak kendi noksan dünyalarını yaratmalarına olanak tanımasın?''

''Bizler maddesel ve ruhsal dünyada yaşam süren ilahi fakat noksan varlıklarız. Uzay ve zaman vasıtasıyla her ikisi arasında mekik dokumak ve bu paralelde kendi kendimizin efendisi olmayı ve bilgi edinmeyi öğrenmek bizim kaderimizdir.''

''Daha ilerlemiş deneklerimin bir kısmı ruh dünyasında yeryüzünün oyun kurallarını değiştirecek bir hareketin gelişmekte olduğunu bildirmişlerdir.Özümüzle bağlantı eksikliği, zihni değiştiren kimyasalların erişilebilirliği ve aşırı nüfusla el ele vererek devrilen merdivenler yaratmıştır. ''

''Bitmeyen bir sevgiyle dolu bir yuvanın bizi beklediğini bilmenin en önemli yararı, zihinlerimizin içindeki daha yüksek ruhsal kuvvetle alıcı durumuna geçmektir. Bir yere ait olduğumuz farkındalığı güvenimizi tazeler ve barış getirir.Bir gün hepimiz bu uzun yolculuğu bitireceğiz ve nihai bir aydınlanma haline ulaşacağız, öyle ki orada her şey mümkündür.''


Etiketler: , ,